top of page

Goda vitsord från SGF's bankonsulent

Nedan ett utdrag från SGF's bankonsulent om Reftele GK's greener.

Bobban med personal_edited.JPG

Som vanligt, skulle jag vilja säga, så var banan i ett mycket bra skick. Speciellt att ni fortfarande efter drygt 10 år i princip inte har någon som helst vitgröe alls som vandrat in. Det betyder att ni sköter er svingel enligt ett perfekt koncept. Med väldigt lite näringstillförsel, klipper dem när det behövs på rätt klipphöjd, och bevattningen går bara när plantorna i princip skriker efter vatten. Jag tycker dock att ni skall borsta dem lite mera än vad ni gör idag, för ni hade lite för mycket liggräs på dem. Borstar ni dem lite oftare så får ni gräset till att stå mera rakt upp och samtidigt pudrar på ett lätt lager med dressand så armeras gräsplanta i sidled. Då är det lättare att klippa av gräsplantan och på så sätt kommer ni långsiktigt att få ännu bättre bollrull (som är bra) än vad som är fallet idag. Annars så är det många ”rödsvingel greenkeepers” i Sverige som skulle behöva göra ett studiebesök på Reftele GK!

Senaste nytt
Arkiv
Följ oss
bottom of page