Finns i närheten

Spännande turistmål i närheten av vår anläggning


The rock of Southern Sweden

Isaberg Mountain Resort

Isaberg Mountain Resort är en fritidsanläggning med ett brett utbud av aktiviteter, bland annat vandring, kanot, rodel och kajak, golf, fiske, hinderbana, cykling, zip-line och lekplatser. Under sommaren kan en guide ta barn på skattjakt. För små barn finns en anpassad bana.

Isaberg Mountain Resort

High Chaparral

Upplev vilda västern mitt i Småland! Ridande cowboys, indianer, stuntmän och lycksökare bjuder på föreställningar, och små som stora barn kan leva ut sina äventyrsdrömmar genom att galoppera fram över prärien, vaska guld eller se hur cowboys svingar lasson. High Chaparral erbjuder en mängd sevärdheter och åkturer som passar alla.

High Chaparral

Store Mosse nationalpark

Vitmossehav med martallar och tranbär

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Beteckningen myrhav är ingen överdrift – det är imponerande vidder, som för tankarna till fjällvärlden.

Store Mosse Nationalpark

Mellan åkrarna i utkanten av småländska Värnamo ligger Vandalorum, ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Ett stenkast bort möts E4:an och riksväg 27 som gemensamt binder samman Sverige.

Initiativtagare till Vandalorum är Sven Lundh och uppbyggnaden har möjliggjorts finansiellt av företagarfamiljerna Hamrin, Liljedahl och Svenstig. Byggnaderna, som minner om den monumentala torklada som en gång låg på platsen, är uppförda efter ett originalkoncept av den prisbelönte italienske arkitekten Renzo Piano.

En av Vandalorums lador är hemvist åt Smålands Konstarkiv, vars utställningar främst lyfter fram konstnärer med koppling till Småland.

Vandalorums trädgård är skapad av den holländske trädgårdsdesignern Piet Oudolf.

Vandalorum