Frågor & Svar

För ungdomar är årsavgiften i nivå med årsavgiften för medlemskap av ett gym. Till det ska läggas kostnad för golfutrustning, och då blir totalkostnaden förstås lite högre. Men då har man också full tillgång till anläggningen och banan, och kan träna och spela så mycket man vill.

För vuxna är årsavgiften högre än för många andra sporter! Men sedan finns det nog inte många andra aktiviteter där man har fri tillgång till träning och spel.

Så aktiviteten är lite dyrare än andra aktiviteter, men ger också större tillgång till träning och spel.

Att spela 18 hål på Reftele GK tar 3 - 5 timmer beroende på hur många man spelar tillsammans och trycket på banan. Att spela 9 hål tar 1½ - 2 timmer.

En fotbollsmatch tar ju 1½ timme, så att gå 9 hål är att jämföra med en fotbollsmatch!

Det går ju även bra att bara träna en stund, och då väljer man själv hur lång tid man vill använda.

Så golf behöver inte ta så lång tid, det är mer vad man själv vill lägga av tid på aktiviteten.

Det är ett faktum att det är många äldre herrar som spelar golf – troligen för att det är en mindre krävande sport, som samtidigt är tekniskt utmanande.

Men detta faktum gör inte att aktiviteten i sig inte passar andra åldersgrupper: att lära sig golf är som det mesta annat enklare om man är yngre.

Golfens handicapsystem gör att det är en familjesport där alla i familjen kan vara med. Det är helt unikt att alla generationer kan spela och tävla tillsammans – en fantastisk möjlighet för familjen att umgås i en gemensam aktivitet.

Golf är nog inte mer en utrustningssport än t.ex. hockey. För dessa sporter kan man nörda ner sig i utrustningen och lägga stora summor på att hitta ”rätt” utrustning. Men det är inget man absolut måste. Är man ointresserad av utrustningen går det lika bra att använda den första bästa man får tag i.

Det är alltså ens eget intresse som styr hur viktig utrustningen blir i ens golfutövande.

Ja, golf är svårt faktiskt. Golfsvingen i sig är en komplicerad rörelse som det tar tid att lära sig behärska. Att med en meter lång klubba, i en komplicerad rörelse träffa en 4 cm. stor boll, för att få den i en viss riktning och nå ett exakt avstånd är inte lätt!

Men när det väl händer är det en enorm glädje, som man förstås vill uppleva så ofta det bara går  - det är ju detta som är tjusningen med golf.